At gøre kaninen tryg

Vejledning

At gøre kaninen tam og tryg

Vi (mine børn og jeg) gør vores bedste, for at vores unger er håndtamme, vant til og trygge ved mennesker.


Når I får jeres kanin med hjem, er det bedst at snakke og kæle med den i buret de første dage, og vente med at tage den ud den første uges tid, så den vænner sig til jer uden at forbinde det med at skulle løftes hele tiden.


Efter en uges tid kan i begynde at tage kaninen ud af buret. Løft den forsigtigt, og hold den tæt ind til jer så den føler sig tryg.


Brug gerne meget tid sammen med kaninen, så den kan blive din bedste ven.Lad kaninen bestemme hvilken vej I går, så den ikke bliver rykket i hele tiden. Hvis man vil gå en anden vej end kaninen vil, så løft kaninen og vend den i den anden retning. Det skal ikke blive en kamp om at bestemme.


En kanin er ikke en hund, og det skal være hyggeligt og sjovt at gå med kaninen.


De første gange må gerne være bare 5 minutter, så den stille og roligt finder ud af at det er rart. Senere kan man så bruge længere tid i sele.


Måske bliver I så glade for det, at I vil prøve at hoppe med kaninen. Prøv at finde en afdeling af Danmarks Kaninavlerforening i nærheden - de kan hjælpe med at finde nogen, der kan vise jer, hvordan I kommer i gang.

Når kaninen er faldet til hos jer, kan i begynde at vænne den til at gå i sele.


Når kaninen skal have selen på, kan man lade den sidde på et bord. Husk at være forsigtig og snak med den.


Hvis kaninen spræller meget og virker bange, så stop og vent nogle dage med at prøve igen.