Foder

Copyright på alle billeder og tekst på alle siderne

Spørg inden du bruger dem!

Vejledning

Foder:


Jeres kanin er vokset på Møllerens kaninpiller blandet med Rabbit Royale. Den har fået en madpakke med herfra med 10 dl foder, hvoraf I fortsætter med det en uges tid. Herefter I giver 50% madpakke og 50% det I vil fortsætte med. Når posen herfra er tom, er kaninen vant til det nye foder, og risikoen for dårlig mave ved foderskift er minimal.

Som en hovedregel siger man, at en kanin skal have 25 gram foder pr. kg voksenvægt, og da en dværgvædder kommer til at veje ca. 1,8 kg, får mine 35-40 g. (knap en dl) foder om dagen. Foderblandinger med meget korn og nødder skal undgås, da det feder for meget. Ud over piller skal kaninen have hø hver dag, og grønt i form af græs, mælkebøtter, gulerødder o.l. Grene er også en god idé, da det sliber tænderne, dog er grene fra stenfrugttræer (blomme, mirabelle osv.) forbudt, da de indeholder blåsyre.

Der startes langsomt ud hver gang kaninen skal prøve en ny type grønt. Hvis kaninen får tynd mave ved tilvænning af grønt, kan I give den kun hø og vand i et par dage, og herefter starte forfra med tilvænningen. Hvis kaninen ikke får det bedre i løbet af et par dage, skal den til dyrlæge.

Selvfølgelig skal kaninen også have rent vand hver dag.

Salt-, kalk-, og mineralsten er ikke en god idé, da kaniner får det, de har brug for i kaninpiller, hø og grønt. De er også mistænkt for at give nyreskader. Hvis man vil forkæle kaninen, er det meget bedre at give den et par grene eller andet at gnave i.

Det er en god idé at veje jeres kanin en gang imellem, for at kunne vurdere om den mængde foder den får er passende. Nogle kaniner kan godt nøjes med at spise det de har brug for, men langt de fleste spiser op. Hvis man giver den lidt for meget, bliver den hurtigt overvægtig, og det er usundt og nedsætter levealderen.